PIANO ★★★
BOOTCAMP

Video afspelen

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Piano… Héél veel piano!

Het wordt een gezellig programma dat je in groepsverband met andere volwassen beginners volgt. Daarbij word je begeleid door een groep gepassioneerde en ervaren docenten van Via Musica. Het is onze missie om jouw muzikaliteit tot het uiterste te rekken, zodat jij met een tevreden gevoel naar huis kunt gaan en na twee dagen al kunt zeggen: ik kan piano spelen!

Natuurlijk moet je na twee dagen niet verwachten om de jarenlange training van Wibi Soerjadi te kunnen evenaren, maar we noemen het niet voor niets een bootcamp! In twee dagen ga je een heel mooie basis leggen op het instrument, zodat je daarna zelfstandig je vaardigheid verder kunt trainen. We beloven je dat we ons uiterste best zullen doen om ervoor te zorgen dat jij aan het einde van het weekend je persoonlijk doel behaalt en dat je al een mooi nummer ten gehore kunt brengen op de piano.

Wil je een impressie van het weekend? Klik dan op bovenstaande foto en de video zal starten. De bootcamp zal bestaan uit gezamenlijke lessen, individuele lessen en begeleide oefenmomenten. Aangezien de boog niet voortdurend gespannen kan zijn, zul je af en toe even mogen rusten tijdens een lezing over een muzikaal thema… En vooruit… uiteraard krijg je van ons af en toe ook een pauze en een lekkere lunch cadeau waarin je je ervaringen kunt uitwisselen met andere deelnemers die zich dat weekend in het zweet werken. We maken er in ieder geval een leuk en leerzaam weekend van! Je harde werk zal worden beloond met een certificaat om aan je familie en vrienden te tonen!

VOOR WIE?

De bootcamp is bedoeld voor volwassen beginners. De minimumleeftijd is 16 jaar. We gaan ervanuit dat je nog geen enkele muzikale voorkennis hebt. Mocht je deze al wel hebben, bijvoorbeeld vanwege het bespelen van een ander muziekinstrument, dan is dat mooi meegenomen en zullen we her en der de opdrachten voor je aanpassen.


Doelgroepen van de bootcamp zijn met name:

  • Pianoliefhebbers die les overwegen of die vanwege persoonlijke redenen geen mogelijkheid hebben om structureel lessen te volgen.
  • Voormalige pianospelers die jaren geleden les hebben gehad en wel een opfriscursus kunnen gebruiken.
  • Dirigenten die graag de piano willen inzetten bij repetities.
  • Zangers die zichzelf willen leren begeleiden op de piano.
  • Leerkrachten die de piano willen inzetten in de klas.
  • Volwassenen die graag een muzikale verrassing willen geven aan een partner of vriend. Wat dacht je ervan om je geliefde te verrassen op je bruiloft? “Ik wist niet dat je piano kon spelen?!” Natuurlijk is dat het moment dat je kunt opscheppen dat je héél hard gewerkt hebt.


Wat je doel ook is, wij denken graag met je mee om jouw doel in één weekend te behalen.

Heb je geen piano in huis? Lees dan verder over onze samenwerking met Willems Muziek.

WILLEMS MUZIEK

Tijdens het weekend mogen we samenwerken met Willems Muziek, een welbekende muziekwinkel in Helmond. Zij zullen spiksplinternieuwe piano’s voor ons verzorgen waar jij tijdens het weekend op mag spelen. Als je nog geen piano in huis hebt, dan heb je tijdens het bootcampweekend alle tijd om allerlei piano’s uit te proberen.

Ted Willems zal je tijdens het weekend graag alles vertellen over de mechanieken van de piano en waar je op kunt letten bij het aanschaffen ervan. Wil je na het weekend direct thuis aan de slag? Dan heb je zelfs de mogelijkheid om er tijdens het weekend eentje aan te schaffen en je favoriete piano mee te nemen naar huis!