PIANO ★★★
BOOTCAMP

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Waarom een piano bootcamp?

Als pianodocenten zien we regelmatig leerlingen in onze pianoschool voorbij komen die zelf zijn gaan oefenen aan de hand van Youtube of tutorials. Het doet ons dan ook altijd zeer als we ze moeten teleurstellen met de opmerking: “Oeps, je hebt jezelf veel verkeerde dingen aangeleerd. Laten we weer beginnen bij het begin.” Juist de basis is zo ontzettend belangrijk. Denk aan een goede houding en aan het spiergeheugen van de vingers. Je gaat ook geen toren bouwen zonder fundament. Dat is waarom we de piano bootcamp hebben bedacht. Niet langer zul je doelloos op internet rondzwerven. Bovendien is het nu eenmaal zo dat het niet voor iedereen eenvoudig is om structureel pianolessen te gaan volgen. Vanwege werk of gezin bijvoorbeeld. Wat dacht je dan van een piano bootcamp workshop?!

Het programma

Misschien vraag je je af: piano leren spelen in één dag, kan dat wel? Laten we eerlijk zijn: je wordt geen Wibi Soerjadi in één dag. En we kunnen je ook geen complete nocturne van Chopin leren in één dag. Maar we noemen het niet voor niets een bootcamp! We gaan je echt héél veel leren in die ene dag en laten je na zo’n dag hard werken echt niet naar huis gaan met Vader Jacob of Mieke Heeft Een Lammetje. Wij leren je leuke popliedjes of een eenvoudig menuet van Bach. We houden rekening met uiteenlopende muzieksmaken en -wensen.

Het wordt een gezellig programma dat je in groepsverband met andere volwassen beginners volgt. Daarbij word je begeleid door twee gepassioneerde en ervaren pianodocenten, waarbij afwisselend de ene docent de workshop leidt en de andere rondloopt om jou op individueel niveau adviezen te geven. Het is onze missie om jouw muzikaliteit tot het uiterste te rekken zodat je aan het einde van de dag trots naar huis kunt gaan. We gaan in op houding, techniek, notenschrift, ritme en het maken van akkoordbegeleidingen. Eigenlijk alles wat wij nodig vinden voor je om een goede basis te kunnen krijgen op de piano. We zullen jouw zelfstandige reis een goede, stevige boost geven. En natuurlijk krijg je van ons ook tips en bladmuziek om na de workshop mee aan de slag te gaan. Tot slot zal je harde werk beloond worden met een certificaat!

VOOR WIE?

De bootcamp is bedoeld voor volwassen beginners. De minimumleeftijd is 16 jaar. We gaan ervanuit dat je nog geen enkele muzikale voorkennis hebt. Mocht je deze al wel hebben, bijvoorbeeld vanwege het bespelen van een ander muziekinstrument, dan is dat mooi meegenomen en zullen we her en der de opdrachten voor je aanpassen.


Doelgroepen van de bootcamp zijn met name:

  • Pianoliefhebbers die les overwegen of die vanwege persoonlijke redenen geen mogelijkheid hebben om structureel lessen te volgen.
  • Voormalige pianospelers die jaren geleden les hebben gehad en wel een opfriscursus kunnen gebruiken.
  • Dirigenten die graag de piano willen inzetten bij repetities.
  • Zangers die zichzelf willen leren begeleiden op de piano.
  • Leerkrachten die de piano willen inzetten in de klas.
  • Verloofden. Wat dacht je ervan om je geliefde te verrassen op je bruiloft? “Ik wist niet dat je piano kon spelen?!” Natuurlijk is dat het moment dat je kunt opscheppen dat je héél hard gewerkt hebt.


Wat je doel ook is, wij denken graag met je mee om jouw wens mogelijk te maken.

WILLEMS MUZIEK

Tijdens het weekend mogen we samenwerken met Willems Muziek, een welbekende muziekwinkel in Helmond. Zij zullen spiksplinternieuwe piano’s voor ons verzorgen waar jij tijdens het weekend op mag spelen. Als je nog geen piano in huis hebt, dan heb je tijdens het bootcampweekend alle tijd om allerlei piano’s uit te proberen.

Ted Willems zal je tijdens het weekend graag alles vertellen over de mechanieken van de piano en waar je op kunt letten bij het aanschaffen ervan. Wil je na het weekend direct thuis aan de slag? Dan heb je zelfs de mogelijkheid om er tijdens het weekend eentje aan te schaffen en je favoriete piano mee te nemen naar huis!